Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський військовий інститут «ЛП» може не стати базовим для створення інституту Сухопутних військ: причини радше політичні

Військовий інститут «Львівської Політехніки» може не стати базовим для створення єдиного в Україні інституту Сухопутних військ: причини радше політичні. Попри те, що відповідна постанова Кабміну була прийнята ще півтора року тому й Львівський військовий інститут вже давно активно почав готуватися до змін, збільшивши викладацький склад та удосконаливши матеріально-технічну базу, на звернення викладачів Одеського інституту Сухопутних військ народний депутат від фракції Партії регіонів Микола Азаров подав депутатський запит щодо перегляду постанови Кабінету Міністрів. Про це сьогодні, 30 липня, під час прес-конференції у Львові повідомив голова спеціальної комісії Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Лев Ігнатенко.

За його словами, фракція Партії регіонів вважає, що Одеський ІСВ має краще забезпечення для створення базового інституту Сухопутних військ, аніж військовий університет «Львівської політехніки». Щоправда, ініціювавши створення депутатської групи з цього питання, в яку увійшли представники всіх фракцій, поїздку до Львівського військового інституту регіонали без всяких пояснень проігнорували. Оцінити ж матеріально-технічну базу військового інституту «ЛП» приїхали тільки нардепи від БЮТ та блоку «Наша Україна».
 Як пояснив Лев Ігнатенко, народні депутати від фракції Партії регіонів, СПУ та КПУ повідомили, що вони приєднаються до роботи комісії завтра, коли вона відвідуватиме Одеський ІСВ.
 «На жаль, об’єктивна доцільність в нас часто нівелюється політичними мотивами. Так сталося і з Львівським військовим інститутом, я не можу поки що нічого сказати про забезпечення Одеського інституту, однак у Львові матеріально-технічна база дуже хороша. Те, що ми побачили, просто вражає: добротна підготовка кафедр, майже ідеальний стан території, високий рівень викладацького складу», — пояснив Лев Ігнатенко.
Як додав же надреп, член фракції блоку Тимошенко, колишній Головнокомандувач Сухопутних військ України Микола Петрук, якщо буде прийнято рішення створити базовий інститут Сухопутних військ в Одесі, Міноборони та українська освіта загалом дуже багато від цього втратить.
 «Це взагалі не є справою Верховної Ради, крапку у цьому питанні має поставити Президент, адже, якщо говорити об’єктивно, то жодних підстав, щоб відміняти постанову Кабміну нема», — наголосив Микола Петрук. 
 Нагадаємо, сьогодні, 30 липня, у Львові працює спеціальна комісія Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, яка оцінює матеріально-технічну базу військового інституту «Львівська політехніка» та Одеського інституту Сухопутних військ й повинна подати висновки, де кращі умови для створення базового вищого навчального закладу Сухопутних військ. В Одесі комісія працюватиме завтра.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ