Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський військовий комісаріат ЗОКу має найбільше контрактів з військовозобов’язаними гостродефіцитних у військах спеціальностей

В Львові у штабі Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України відбулася нарада, присвячена обговоренню питань проведення експерименту стосовно комплектування частин військовозобов’язаними резерву. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.
Під час наради, яка відбулася під головуванням виконуючого обов’язки командувача військ Західного оперативного командування генерал-лейтенанта Віктора Тютюнника, залучали керівний склад оперативного командування та військових комісаріатів, також було проведено опитування й анкетування відібраних до резерву військовослужбовців, результати якого показали очевидні переваги над обов’язковим призовом із запасу.
Кращий стан справ з укладанням контрактів зафіксували у Рівненському та Львівському обласних військових комісаріатах. Після ретельного відбору за професійними, морально-діловими якостями в обласних військових комісаріатах оперативного командування відібрали більше 310 кандидатів - військовозобов’язаних.
Виконуючий обов’язки командувача військ Західного ОК підкреслив, що у більшості вони проходять службу на гостродефіцитних посадах. Зокрема, офіцерів служби радіоелектронної боротьби, радіаційного хімічного та бактеріологічного захисту, штурманів та льотчиків винищувальної авіації, медиків.
Терміном на п’ять років з 230 офіцерами запасу уклали контракти. В резерв зарахували понад 50 осіб у зв’язку з відсутністю вакантних посад у експериментальних військових частинах. Але понад 100 потенційних кандидатів у резервісти, які за всіма вимогами відповідають вимогам служби, відмовилися від укладання контрактів через проблеми, які в них виникають на постійному місці роботи. Окрім того, військовим відомством відмовлено в укладанні контрактів 30 особам та розірвано 12 контрактів.
Відповідальні посадовці військових комісаріатів, в свою чергу, вважають, що керівники державних органів влади, комерційних і приватних структур незацікавлені у відриві від постійної професійної діяльності своїх працівників через відсутність механізмів компенсації.
Під час проведення організаційних, інформаційних заходів посадові особи військових комісаріатів, командири частин, у яких відбувається експеримент, разом з безперечним позитивом у впровадженні служби в резерві, виявили і проблеми, котрі потребують розв’язання на вищому рівні керівництва держави. В основному, вони стосуються соціально-економічного аспекту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ