Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський виконком створив Бюро доброчесності

У Львівській міській раді створять Муніципальне бюро з питань доброчесності та запобігання корупції. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 14 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради, повідомила прес-служба ЛМР.

Відтак департаментом розвитку спільно з юридичним департаментом буде створено робочу групу з вирішення організаційних питань та напрацювання необхідних проектів актів, пов’язаних зі створенням у Львівській міській раді Муніципального бюро з питань доброчесності та запобігання корупції.

«Це рішення – це результат праці міської ради щодо прозорості і відкритості. Ви знаєте, що нещодавно було оприлюднено рейтинг Transparency International Україна, де Львів посів перше місце. І це є завдяки ряду проектів, які втілювались.

Однак вже протягом 5 років Львівська міська рада працює з голландськими фахівцями щодо цілого ряду проектів в сфері доброчесності, моральності прийняття рішень. Завдяки активній позиції міської ради, завдяки допомозі наших голландських експертів, Львів перший в Україні здобув право можливості вперше в Україні створення такого проектного офісу щодо доброчесності. Він буде працювати для попередження таких негативних процесів, які можуть виникати в плані профілактичних заходів, і найголовніше в тому, що це може здійснюватись в межах міжнародного проекту. Сьогодні ми би дали старт, наступний крок в співпраці з голландськими експертами і дали би змогу надалі працювати робочій групі, напрацьовувати конкретні рішення і представляти їх на розгляд сесії.

Львів зробив уже чимало кроків, щоб цього здобути. Зрозуміло, що потрібно трохи часу на імплементацію, але це дуже важливі кроки», - сказав заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Важливо, щоб ми максимально використовували міжнародний досвід. Щоб ми досягали максимальної прозорості, транспарентності. Щоб ми мали підрозділ, який мав би убезпечувати, який мав би аналізувати рішення, які ми готуємо, з точки зору максимальної прозорості і спрощення всіх процедур. Наразі ми починаєм думальний процес.

Це мав би бути думаючо-аналітичний орган, який мав би давати думки, як попереджувати корупцію, щоб її не було. Тому що, коли вона вже є, то цим вже мають займатись правоохоронні органи», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ