Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівтеплоенерго” відключило військових від електроенергії за борги

Сьогодні, 28 листопада 2006 року, ВАТ “Львівобленерго” припинило постачання електричної енергії Яворівському КЕВ району, до складу якого входять штаб, полігон, військові частини тощо, а також БУ №1 Яворівсьокого КЕВ району.
Зокрема, причиною відключення є заборгованість перед ВАТ “Львівобленерго”. Так, борг Яворівського КЕВ району на нинішній день становить 131, 5 тис. грн, а БУ №1 Яворівського КЕВ району – 48 тис. грн.
ВАТ “Львівобленерго” зазначає, що зобов’язане припинити постачання електричної енергії установам-боржникам, оскільки незадовільний стан розрахунків споживачів за електроенергію не дає змоги ВАТ “Львівобленерго” стовідсотково розрахуватися за куплену електроенергію в ДП “Енергоринок”. 
 Як розповів “Гал-info” начальник прес-центру ЗОК Олександр Поронюк: „Це відключення – пряма політика ЛКП „Львівтеплоенерго”, яку можна прокоментувати словами „бий своїх, щоб чужі боялись”. Відключають бойові частини, які несуть бойове чергування і стоять на сторожі незалежності. І таке відбувається у всій Україні. Проте проблема полягає в бюрократичній системі взаємозаліків між військовими і надавачами комунальних послуг. Оскільки надавачі послуг вимагають проплатити їх в середині поточного місяця, а військові отримують кошти для проплат  наступного місяця і цей бюрократичний процес поки що не збираються змінювати. Якщо з державними структурами ми можемо домовитись, то приватники нам назустріч не йдуть”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ