Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Львівводоканал» втягують в експеримент із комунальним холдингом?

«Львівводоканал» можуть втягнути в експеримент зі створення холдингу, куди окрім Водоканалу увійде і «Львівтеплоенерго». Таку версію сьогодні, 6 листопада, під час прес-конференції озвучив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

Депутат Володимир Гірняк додав, що уже 10 місяців директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж є виконуючим обов’язки директора КП «Львівводоканал». Отож, виникає питання: як одна людина може керувати двома великими комунальними структурами.

Більше того, минулої п’ятниці був звільнений з посади начебто за власним бажанням головний інженер «Львівводоканалу» Володимир Садовий, як стверджує Кужелюк, один з «найцінніших фахівців» підприємства. Зі слів депутата, саме головний інженер контролює технологічний процес і відповідає за безпеку споживачів. Нагле звільнення Садового Кужелюк пояснив «шаленим тиском», який чинився на головного інженера. Крім того, за інформацією депутата, готують й інші звільнення.

Кужелюк припустив, що ідею з холдингом міський голова Львова Андрій Садовий виношує давно, а «Пакіж є її неформальним реалізатором». Створюючи нове підприємство, стверджує депутат, хочуть позбутися старих боргів. «Водоканал зараз в боргах як в шовках. 54,5 млн грн – борг перед Світовим банком… 90% – це борги, які ніхто не платить і не збирається платити. Не кажу про велику суму пені і солідарного боргу», – повідомив Кужелюк.

Найближчого засідання сесії депутати збираються порушити питання про ситуацію на «Львіводоканалі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ