Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Львіввугілля" може отримати понад 400 млн на модернізацію

У 2016 році ДП "Львіввугілля" може отримати 436 млн грн на модернізацію шахт та 480 млн грн на покриття собівартості вугілля. Такі пропозиції до Державного бюджету України на 2016 рік підтримав комітет Верховної Ради України з питань бюджету, засідання якого вже вдруге відбулось у Львові. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Виділення цих коштів дозволить підприємству збільшити об’єми вуглевидобутку та знизити собівартість однієї тонни вугілля, - запевнив присутніх в. о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Андрій Дяченко. - Відтак, вже до 2017-го року ми досягнемо беззбиткової роботи. У 2016-му шахти підприємства загалом зможуть видобути близько 2 млн тонн вугілля, а до 2020-го року показник видобутку, за попередніми підрахунками, становитиме три мільйони тонн".

Також керівник "Львіввугілля" зазначив, що збільшення об’ємів вуглевидобутку дозволить створити додаткові робочі місця та сприятиме надходженню коштів від реалізації чорного палива.

За словами Андрія Дяченка, ДП "Львіввугілля" є бюджетоутворюючим для кількох міст Львівської області, зокрема Червонограда, Сокаля, Соснівки, Гірника. Основним споживачем вугілля, добутого на шахтах підприємства, є теплоелектростанції (ТЕС) у Бурштині, Добротворі та Калуші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ