Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян просять підтримати проект облаштування дворику природознавчого музею

Державний природознавчий музей Національної академії наук України, що на вул. Театральній, 18 закликає львів’ян підтримати проект облаштування внутрішнього дворика музею. З 1 листопада стартувало голосування за проект облаштування внутрішнього подвір'я.

{{10,5,6,7,8,9}}

Як зазначають автори проекту, внутрішнє подвір'я природничого музею – це місце проведення виставок, науково-популяризаторських заходів, концертів, освітніх подій та і просто затишний прихисток від шуму і натовпу у центрі міста.

Автори проекту пропонують обладнати дворик стаціонарними вуличними меблями і виставковими стендами для проведення освітніх та культурних заходів для аудиторій музею і відпочинку львів'ян та гостей міста.

Бюджет проекту - 403 847 грн.

{{2,1,3,4}}

Розширений опис проекту:

Багатьом львів'янам знайоме тихе затишне подвір'я Державного природознавчого музею на вул. Театральній 18. Безліч освітніх акцій для дітей та подій для дорослих були проведені у дворику Музею. Це і "Пташина Писанка" і Дні Науки, Дні і ночі у Музеї, різноманітні концерти, перформанси, виставки та інсталяції. Подвір'я Музею є живим та потенційно – постійно активним простором, який, не зважаючи на невелику площу, виконує багато функцій. З одного боку, це репрезентативна територія перед входом безпосередньо у приміщення музею, рекреаційна зона, і одночасно місце проведення акцій, які збирають різні цільові групи.

«Ми робимо знання доступними!» - так звучить слоган Державного природознавчого музею Національної академії наук України, тож створення спеціально обладнаного демократичного та відкритого простору для неформального навчання, комфортного місця для проведення акцій, розміщення вуличних експозицій для львів'ян і гостей міста давно було мрією як музейних працівників так і відвідувачів, друзів та волонтерів Музею.

Щоб ці мрії не залишалися тільки мріями, у 2015 р. у рамках проекту «Динамічний Музей» у Музеї була зібрана робоча група по створенню публічного простору «Наукове Подвір'я», у яку увійшли працівники Музею, архітектор Наталя Мисак і скульптор Степан Федорин. Робоча група розробила концепцію і проектно-кошторисну документацію для обладнання «Наукового Подвір'я». Але, на жаль, внаслідок скорочення фінансування, Музею не вдалося втілити цей проект у життя. І зараз Музею дуже потрібна Ваша підтримка. Створення публічного простору "Наукове Подвір'я" згідно цього проекту, дозволить активно використовувати простір подвір'я для різноманітних науково-популяризаторських подій та культурних акцій для самих різних цільових груп, надасть можливість проводити Уроки у Музеї на свіжому повітрі, а розташування елементів у різних конфігураціях забезпечить використання простору і для спокійного відпочинку. Якщо проект "Наукове Подвір'я" буде підтримано, то прямо у центрі міста з’явиться комфортний прихисток від шумних натовпів нашого туристичного міста. А музейники у свою чергу обіцяють постійно наповнювати цей простір цікавими вуличними експозиціями про навколишній світ. Це простір для всіх. Доступний без купівлі музейного квитка цілий тиждень у години роботи музею. Будь хто із мешканців Львова або гостей нашого міста, зможуть відпочити у затишному зеленому дворику та дізнатись щось нове ознайомившись із виставкою. А маленькі відвідувачі зможуть пообійматися та сфотографуватися із маленьким бронзовим носорожиком, встановленим на честь найціннішого експоната музею – волохатого носорога, знайденого 110 років тому в озокеритовій копальні на Прикарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ