Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів'ян запрошують на фінал конкурсу фільмів, присвячений річниці Андрея Шептицького

5 грудня у Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) відбудеться фінал Всеукраїнського конкурсу короткометражних фільмів до 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея графа Шептицького. Основна тема кінострічок - "Меценатство". Участь в конкурсі взяли близько 20 учасників, однак до фіналу дійшли лише 9 найкращих. До слова, наймолодший учасник навчається у 10 класі. Про це сьогодні, 10 листопада, повідомили організатори конкурсу.

З 20 червня по 20 жовтня по цілій Україні тривав прийом заявок. Зараз триває онлайн голосування.

"Сам фестиваль був натхненним меценатською діяльністю Андрея Шептицького. Відтак,  фестиваль  закликає помислити над темою "Меценатство" загалом", - розповіла координатор проекту Анастасія Нечипоренко.

"Щодо учасників фестивалю, то карта молодих режисерів є дуже широкою – це і Київ, і Львів, Запоріжжя, Дрогобич та інші міста", - зазначила  Анастасія Нечипоренко.

"Нам дуже приємно, що організатори долучили нас до цього фестивалю. Є гарні ідеї, але вони дещо заслабкі для такої теми", - наголосив директор Львівського кіноцентру Андрій Породко.

Що стосується нагород, то координатор проекту розповіла, що на переможців очікують два призи.

"Перший  – це гран-прі, його  визначатиме кінокомісія вже 5 грудня. Переможець отримає грошову винагороду в розмірі 5 тис. гривень. Також передбачений  приз глядацьких симпатій – він  визначатиметься  кількістю вподобань на сайті  та становитиме 3 тис. гривень», - сказала Анастасія Нечипоренко.

Режисер Тарас Химич зазначив, що він (Тарас Химич буде одним із членів журі, - ред.) не оцінюватиме технічні сторони робіт, а лише з точки зору доступності подання ідеї «Меценатства».

«Для України ця тема нова і дуже важлива. "Меценатство" в наш час -  це недооцінений момент», - додав Тарас Химич.

Своєю чергою режисер Олександр Фразе-Фразенко більш критично віднісся до усіх учасників та їх ідей.

«Переглянувши усі фільми, я можу сказати, що українці рідко хочуть старатися. Також я помітив нечіткість ідеї, нібито про меценатство, але з жодного з фільмів я не зрозумів, що хотіли сказати автори», - резюмував режисер.
 
Зазначимо, що усі фільми можна переглянути та віддати свій голос на сайті Меценат.
 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ