Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'ян запрошують на зустріч з українками, що підкорили Еверест

У понеділок, 22 травня, о 14.00 у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка, на географічному факультеті (вул. Петра Дорошенка, 41, ауд. 26) відбудеться зустріч з двома українками, які першими підкорили гору Еверест – найвищу вершину світу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Назва зустрічі: Сходження на Еверест. Як це було і що після нього? Зустріч студентів з альпіністками Іриною Галай та Тетяною Яловчак.

Охочі зможуть поставити питання та поспілкуватися з гостями.

Ірина Галай - перша українка, альпініст, що здійснила успішне сходження на Еверест - 20 травня 2016 року. Родом з Мукачевого, Закарпаття. Окрім того, має вже за  своїми плечима такі сходження - Ельбрус (найвищий пік Європи), Аконкагуа - найвищий пік Півд. Америки. Прагне виконати програму - "7 вершин", підкорення найвищих піків на кожному континенті.

Тетяна Яловчак - друга українка, альпініст, що здійснила успішне сходження на Еверест - 21 травня 2016 року. Родом з Селидового, Донецька обл. Також має за своїми плечима сходження на інші найвищі вершини світу.  Прагне здійснити програму - "7 вершин".

Через рік після рекорду дівчата ще раз згадають про свої досягнення та розкажуть про власні плани на майбутнє студентам та викладачам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ