Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’янам з інвалідністю виплатять матеріальну допомогу

До Міжнародного дня людей з інвалідністю місто виплатить одноразову матеріальну допомогу. Таку допомогу отримають люди з інвалідністю 1-ї групи, підгрупи А; спинальники; люди з інвалідністю, які користуються колісними кріслами та матері/батьки або опікуни дітей з інвалідністю, які користуються такими кріслами. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, відповідно  до розпорядження міського голови Львова № 635 від 22.11.2016, цього року матеріальну допомогу отримають:

– люди з інвалідністю 1-ї групи, підгрупи А – мешканці м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту, у розмірі 500 грн. кожному;

– люди з інвалідністю-спинальники – мешканці м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту, у розмірі 280 грн. кожному;

– люди з інвалідністю, які користуються колісними кріслами – мешканці м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту, у розмірі 280 грн. кожному;

– матері/батьки або опікуни дітей з інвалідністю, які користуються колісними кріслами – мешканці м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту, у розмірі 280 грн. кожній дитині.

На ці потреби у бюджеті міста заклали суму у розмірі 618 740 грн.

У повідомленні прес-служби ЛМР нагадують про те, що кожного року 3 грудня  в Україні відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. За останні роки прийнято комплекс законів, які регулюють практично всі аспекти життя людей з інвалідністю.

Зокрема, це закони України: «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»; «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали — внаслідок Чорнобильської катастрофи»; «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»; «Про психіатричну допомогу» та інші нормативно-правові документи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ