Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’янка Тереза Барабаш виборола світове “текстильне золото”

1/3
Львівська художниця Тереза Барабаш отримала золоту медаль 15-го Міжнародного трієнале з художнього текстилю, що проходив у Музеї текстилю у польській Лодзі.

Про це повідомила газета «Високий замок».

Переможниця конкурсу представила інсталяцію «Дощ в Україні» («Дощ in UA»). Це авторська техніка з жилки, цвяхів та червоних ниток, які формують загальну картину у вигляді хмари червоних крапель крові. За словами авторки, ця інсталяції відображає її рефлексію на події в Україні 2014-2016 років.

«Дощ — як явище, що дає нове життя, змиває порох і оживляє все, -  пояснила художниця свою роботу. — Разом з тим, цей дощ отруєний агресією однієї держави проти іншої. Це просторова, легка, ажурна структура об’єкту, що місцями несе в собі внутрішню небезпеку, драму і неспокій».

Міжнародне трієнале з художнього текстилю у Лодзі є найдавнішою, найбільшою та найпрестижнішою у світі виставкою і водночас конкурсом, що популяризує сучасний арт-текстиль. Цього року у заході взяли участь 135 митців із 46 країн світу. Цікаво, що цього року у склад журі крім видатних художників світового рівня входили також і народні експерти — педагоги, критики, директори музеїв тощо.

32-річна Тереза Барабаш — випускниця відділення художнього текстилю Львівської Національної Академії мистецтв. Стипендіат програми Gaude Polonia, член Національної Спілки художників України. Учасниця всеукраїнських, міжнародних виставок, фестивалів та пленерів як в Україні так і за кордоном. Працює у техніці  текстилю, інсталяції, графіки, ленд-арту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ