Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львів’яни – за зміну уряду і не проти зміни ВР

На тлі розгортання парламентської кризи у львів’ян запитали, чи повинен Уряд з доброї волі піти у відставку дочасно. Більшість (68,5%) підтримують цю ідею. Такими є результати опитування, проведеного Українським центром вивчення громадської думки «Соціоінформ».

Кожен п'ятий виступає проти зміни Уряду. Кожен десятий - не визначився.

Схоже на те, що останні події у ВРУ таки зачепили за живе львів'ян.  Адже більшість (43,8%) схиляються до того, що країні потрібні позачергові перевибори до ВРУ (треті! за останні 6 років).

Проте одностайності з цього питання серед мешканців міста немає. Майже стільки ж із них (38%) виступає проти перевиборів.

Ще 10,8% не має чіткої позиції з цього питання, а 7,5% повністю втратили інтерес до цього питання

Передумовою до проведення дострокових виборів ВРУ міг би стати розвал коаліції, спричинений виходом із її складу окремих партій.  При цьому імідж партії від такого вагомого кроку міг, як покращитись (за рахунок демонстрації принципової позиції), так і погіршитись (через розбрат поміж демократичних сил). Ми вирішили запитати, як львів'яни оцінили цей вчинок партії Самопоміч.

Схоже на те, що більшість львів'ян (41%) не мають визначеної позиції з цього питання. Та все ж Самопоміч залишилась “у плюсі”. Частка тих, хто підтримує це її рішення майже на 17% вища,ніж тих, хто не підтримує. «За» виступили 37,8% респондентів, «проти» - 21%.

Довідка.

Соціологічне опитування Центру «Соціоінформ» було проведене 22-23 лютого 2016 року. У Львові, вибірка 400 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження +/- 4%. Для збору інформації застосовувалось стандартизоване інтерв’ю «обличчям до обличчя» на вулицях міста. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ