Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни можуть побачити видатки міського бюджету он-лайн

Міське управління ІТ спільно з департаментами економічної та фінансової політики презентує візуалізацію видаткової частини бюджету розвитку на 2016 рік, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Уже другий рік поспіль Львівська міська рада публікує видатки і доходи в системі «Відкритий бюджет». Раніше було опубліковано план доходів і видатків загального бюджету міста, тепер – бюджет розвитку.

За словами розробників, бюджет розвитку є більш цікавим для пересічної особи, оскільки в ньому вказують, скільки коштів витратили на ремонт конкретного під’їзду чи висадку дерев саме на вашій вулиці.

Це – лише перший етап реалізації програми «Відкритий бюджет» у Львові: надалі ж планують створювати окрему візуалізацію за видатками і доходами кожного комунального підприємства, школи, лікарні тощо.

«Людей першочергово цікавить, скільки грошей витратили на школу, в яку ходить їхня дитина, а не те, скільки грошей отримали всі вчителі Львова загалом. Те, що ми вже облікували, – це загальні видатки з бюджету розвитку за запланованими титульними списками. Їх будемо надалі деталізовувати, вказувати фактичні витрати за кожним напрямком, аби мешканці мали змогу бачити, що відбувається в місті, і скільки грошей на це витрачається», – зазначає працівник управління інформаційних технологій Іван Коржов.

Візуалізацію можна переглянути за посиланням, на сайті Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ