Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львів'яни не повинні платити за опалення загального користування, - Веремчук

Сьогодні, 25 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради голова фракції "Народний контроль" Валерій Веремчук озвучив заяву фракції з приводу того, що львів'яни не повинні платити за опалення загального користування. Адже тарифи на теплопостачання і так у понад два рази вищі, ніж торішні. Вартість 1 Гкал становить 572 грн, раніше ж було 277,85 грн. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.
Валерій Веремчук зазначив, що вже з січня 2016 року в будинках, де є загальнобудинковий лічильник і частина квартир має квартирні лічильники на тепло, мешканцям нарахували до оплати опалення місць загального користування. 
"Відтак, за січень львів’яни отримали космічні рахунки за тепло. Більшість з мешканців Львова не можуть оплатити суми, вказані у квитанціях, навіть попри те, що ЛКП «Львівтеплоенерго» цього місяця дозволило реструктуризувати оплату тим людям, у яких немає заборгованості за попередні місяці. Містяни, не погоджуються віддавати з сімейного бюджету, навіть частинами, такі великі кошти за тепло, якого навіть не відчули. Тому, наша фракція «Народний контроль» наполягає, аби керівництво «Львівтеплоенерго» терміново провело аналіз споживання тепла усіх будинків, де є лічильник загального користування. Пропонуємо організувати громадські слухання за участі працівників ЛКП «Львівтеплоенерго» та представників місцевої влади. І лише тоді спільно можна дійти згоди, по якій же формулі варто оплачувати теплоенергію, нараховану лічильником загального користування. Цього ж опалювального сезону ми наполягаємо, аби львів’яни не платили за опалення загального користування. Адже цьогоріч тарифи на теплопостачання і так у понад два рази вищі, ніж минулорічні. Вартість 1 Гкал становить 572 грн, раніше ж було 277,85 грн", - сказав Валерій Веремчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ