Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни по зернині відновлюватимуть пам'ять про Голодомор

Львів’яни розпочнуть акцію зі збереження історичної пам’яті про Голодомору та згадають, як в страшні часи геноциду українці подавали одне одному руку взаємодопомоги, повідомили у ГО «Відсіч».

Традиційно, в останню суботу листопада, в усіх областях України відбувається вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. Цьогорічні роковини присвячені доброчинцям, які рятували співвітчизників від голодної смерті. 

“Коли вбивають голодом, ділитися хлібом – подвиг”, переконані організатори, які поширюють інформацію про перші встановлені істориками імена таких людей.

Представники громадських організацій вийдуть на вулиці Львова із закликом до львів’ян допомогти зберегти історичну пам’ять про події 1932-1933 рр. Перехожим пропонуватимуть зробити символічну пожертву на придбання лампад та свічок, які запалять біля пам’ятних знаків жертвам Голодомору в 24 листопада.

Охочі зможуть не лише долучитися гривнею, але й одночасно наповнити величезні прозорі колби зернами пшениці. Із зібраного зерна згодом спечуть хліб як символ колективної пам’яті, який розділять та роздадуть між усіма учасниками жалобних заходів 24 листопада.

Захід відбудеться також в Києві, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Луцьку, Сумах, Тернополі, Харкові, Черкасах, Чернівцях. Деталі про акції в регіонах за тел. 0977910752

Нагадаємо, що Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні закликає львівян та гостей прийти 24 листопада о 15:00 біля пам’ятника Тарасові Шевченкові, спільно пом'янути мільйони загиблих та о 16:00 разом з усією країною та українцями в 32 державах світу запалити свічку пам'яті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ