Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів’яни погіршили ставлення до Президента і прем’єра, - опитування

Минулої п'ятниці Верховна рада України продовжила повноваження уряду Арсенія Яценюка. Більшість львів'ян (63,3%) негативно сприйняли цю новину. Такими є результати опитування, проведеного Українським центром вивчення громадської думки «Соціоінформ».

За даними соціологів, ще 12% опитаних задоволені, тим що діючому Уряду вдалося втриматись при владі; 7% - вагаються  з відповіддю, а ще майже 18% - не цікавляться цим питанням.

Таким чином, понад третина мешканців міста (36,7%) не мають особливих претензій з цього приводу.

Львів’яни, які негативно поставились до подовження повноважень Уряду по різному пояснюють причини саме такого результату голосування.  Близько третини (34%) вважають, що він став результатом попередньої змови  Президента та Прем`єра.

Ще третина (33%) вважає, що партії не менше були зацікавлені у такому розвитку подій. Адже бажаючих ризикнути рейтингом взявши відповідальність за стан економіки в умовах  її падіння  не так багато.

Кожен 7-й вважає, що в Україні відбулась олігархічна контрреволюція.

І лише 6% вірять, що депутати керувались не особистими інтересами, а турботою про державу і таким чином намагались втримати стабільність політичної ситуації.

У результаті голосування за відставку уряду, у 60% львів’ян погіршилось ставлення до Прем`єра та у 52%  - до Президента.  Баланс зміни ставлення (частка тих, у кого ставлення покращилось за мінусом тих, у кого воно погіршилось) становить -57% та -51% відповідно.

Серед політичних сил більше втратили, ніж здобули в очах львів’ян БПП (баланс довіри -51%), Батьківщина (-18,3%), Радикальна партія О.Ляшка (-18%).  А от Самопоміч навпаки покращила імідж (баланс довіри +10%).

Виглядає на те, що чим більш організовано партія голосувала за відставку, тим менше негативу випало на її адресу.

Довідка.

Соціологічне опитування Центру «Соціоінформ» було проведене 22-23 лютого 2016 року. У Львові, вибірка 400 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження +/- 4%. Для збору інформації застосовувалось стандартизоване інтерв’ю «обличчям до обличчя» на вулицях міста. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ