Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За три дні львів’яни зібрали 300 книг для дітей зі східних областей

В межах акції «Подаруй дитині книжку», яка тривала з 3 по 5 січня, усі охочі могли долучитися до збору літератури для дітей зі сходу України. Сьогодні, 11 січня, 300 книг передали дітям зі східних областей, які приїхали до Львова на Різдво, щоб дізнатися про традиції цього свята.

У Львові стартувала акція «Подаруй дитині книжку на Різдво»

Як повідомила Юлія Танасієнко, один з організаторів акції, діти з Волновахи та Преображенки, що на Донеччині, приїхали на Львівщину 7 січня. Багато хто з них вперше бачив як святкують Різдво, вони вперше знайомилися з традиціями святкування Різдва.

До проведення акції долучилися відділ туризму ЛМР, міжнародний благодійний фонд «Карітас», «Італійський дворик» та «Кредобанк». Завдяки спільним зусиллям вдалося зібрати приблизно 300 книг, серед яких і дитячі, і дорослі. Ті ж книжки, які призначені для дошкільнят, передадуть вихователям садочків, щоб ті в свою чергу роздали дітям.

Організатори цієї акції зазначили, що планують проводити такі події щороку, адже у кожного львів’янина є вдома українська література, яку він вже не читатиме, і яка може буде передана іншим людям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ