Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни самотужки можуть регулювати подачу опалення у багатоповерхівках

Львів’яни самотужки можуть регулювати подачу опалення у багатоповерхівках за допомогою запірної арматури, яка розташована у підвалі. Таких будинків із спеціальним обладнанням у Львові налічується понад 90%. Про це сьогодні, 22 лютого, під час брифінгу повідомила Ганна Пишула, прес-секретар ЛМКП «Львівтеплоенерго».

«Мешканці нашого міста мають можливість самостійно регулювати подачу опалення у їхніх будинках. Особливо це актуально зараз, коли на дворі є достатньо тепло», - розповіла Ганна Пишула.

За її словами, в підвалах будинків є спеціальні запірні арматури, якими можна вимкнути подачу тепла до квартир мешканців під’їзду чи до цілого будинку, якщо така запірна арматура є одна на цілий будинок. Це може зробити кожен мешканець і особливих знань такий процес не вимагає. Однак це питання варто узгодити із усіма сусідами.

«Регулювання подачі теплоносія мешканцями будинку дає можливість їм не залежати від регулювання подачі тепла теплопостачальною організацією та економити кошти», - додала  прес-секретар ЛМКП.

Незалежно від того, чи є у підвалах лічильник, запірна арматура є усюди. Відтак, навіть без лічильника мешканці можуть самостійно можуть регулювати подачу тепла у випадках, коли температура на вулиці підвищується до +6⁰С - +8⁰С.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ