Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни сподіваються, що у виявлених похованнях в «Тюрмі на Лонцького» знайдуть останки рідних

Під час проведення розкопок у дворі колишньої катівні КҐБ та гестапо у Львові виявили два місця масових поховань людей. За попередніми оцінками, це жертви репресій 40-50-их років XX ст. Про це повідомили у музеї «Тюрма на Лонцького». На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук екс-проректор, викладач Львівського національного університету імені І. Франка Звенислава Мамчур-Калинець висловила сподівання, що врешті вдасться знайти родича, якого вбили НКВД.

«Може нарешті знайдуть останки Андрія Гулея, студента 3 курсу філософії Львівського університету, якого НКВДисти забрали на вулиці у червні 1941. Очевидець передав до родини до Ходорова, що Андрійка застрілили і втоптали в землю. Потім моя бабуся Єфрозина Гулей-Калинець шукала свого брата там, на подвір"ї тюрми на Лонцького, але не знайшла. Розповідала про всі жахіття, які там побачила. Весь час плакала, як згадувала побачене (розпорені животи священиків і вагітних жінок, понівечені тільця немовлят, покатовані тіла людей...). Ми ходили з нею кожного року на цвинтарі до братських могил закатованих (Личаківський і Янівський), бо не мали де поставити свічечку...

Андрій Гулей хотів бути вченим...», - написала вона.

Викладач Національного університету "Львівська політехніка" Zoryana Kuzyk також написала: «Так десь від катувань НКВД-тів загинула моя прабабуся, вчителька Юлія Миджин-Черкавська, і її дочка Ольга, студентка-гімназистка Бродівської гімназії, молодша сестричка моєї бабусі. Їх могил немає...Пам'ятаємо».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ