Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів’яни вимагають у ПАТ «Львівгаз» встановлювати газові лічильники у кожній квартирі

Представники окремих ОСББ у Львові сьогодні, 22 травня, провели прес-конференцію, на якій порушували питання щодо, на їх думку, неправомірних дій ПАТ «Львівгаз» та ТОВ «Львівгаззбут», які стосуються встановлення загального газового лічильника на будинок, відсутність квитанцій про оплату за два місяці та непрофесійність працівників ПАТ «Львівгаз», інформує кореспондент Гал-інфо.
фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
1/2

Як розповіла Галина Лемець, голова ОСББ на вул. Драгана, 30,  у її будинку із багатьма порушеннями було встановлено загальнобудинковий лічильник, у зв’язку із цим мешканці будинку подали до суду.

«Із 2011 року існує інвестиційна програма, у якій зазначається, що ціна встановлення індивідуальних лічильників вже є закладеною у тарифи, тоді виникає питання, на яких підставах нам нараховують граничні норми споживання  9,8 куб. м замість 4,4 куб. м. Окрім того, чому, якщо людина хоче встановити індивідуальний лічильник, повинна платити 3000-3500 гривень.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕПК) не мала права накладати штрафні санкції, бо це є повноваження тільки суду.  Ви (ПАТ «Львівгаз», - ред.) нараховуєте мешканцям граничні норми споживання, порушуючи закон України", - зазначила Галина Лемець.

Також, за її  словами, грубим порушенням є те, коли працівники ПАТ «Львівгаз» приходять без попередження, без попередньо складених договорів із кожним мешканцем та встановлюють загальний газовий лічильник на будинок. 

"Кожна квартира має право на встановлення індивідуального лічильника газу, а коли встановлюють загальнобудинковий – це порушення прав людини", - підкреслила Галина Лемець.

Депутат Добротвірської селищної ради Любов Гоц розповіла, що у її селищі із грудня людям знімають  показники із загальнобудинкових лічильників без відома жителів, ніхто ніколи не є присутнім під час зняття показів лічильника.

фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
1/1

"У Добротворі – це 5,5 – 12 м.куб., коли державні норми передбачають  4,4 м. куб", - сказала Любов Гоц.

фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
1/1

Представник ОСББ на вул. В.Великиго, 46  Юліан Сліпецький зазначив, що незаконно є встановлювати лічильники людям, котрі навіть не мають документа, який підтверджує, що вони є працівниками ПАТ «Львівгаз».

Як повідомив голова фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» у Львівській міській раді Ігор Телішевський, фракція "УКРОП" на сесіях Львівської міської ради двічі порушувала питання про встановлення ПАТ «Львівгаз» будинкових лічильників на газ.

фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
1/2

"Ще за часів Юрія Гольця (екс-начальник департаменту житлово-комунального господарства ЛМР, - ред.) ним було підписано документ, де зазначалось, що ПАТ «Львівгаз» може встановлювати один лічильник на цілий будинок. Я вважаю це неправильним. Цього четверга на сесії ми знову винесемо питання на обговорення про скасування цього проекту про встановлення єдиного лічильника на будинок. Кожен повинен платити тільки за те, що споживає", - зазначив Ігор Телішевський.

фото: Ігор Чорній
фото: Ігор Чорній
1/1

Також, за словами учасників конференції, вже два місяці із ПАТ «Львівгаз» не надходять квитанції.

Микола Шиян, начальник юридичного управління ПАТ «Львівгаз», відкидає усі закиди у бік товариства.

«Із червня 2016 року НКРЄ прийняла рішення фінансувати за рахунок коштів розподільних підприємств саме будинкові лічильники. У кінці року ПАТ «Львівгаз» звітує про витрату коштів. У нас є інвестиційна програма – це коли львів'янам ПАТ «Львівгаз»  надає послугу природнього газу і за це бере кошти. Скільки він має права брати цих коштів ,встановлює регулятор – НКРЄ. Відтак, встановлення будинкового лічильника вимагає менше часу та коштів, ніж кожному індивідуально  ",- прокоментував Микола Шиян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ