Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни здобули перемогу на Міжнародному ІТ-чемпіонаті

1/3
22-23 квітня у Києві відбувся фінал Міжнародного ІТ-чемпіонату «Золотий байт-2017». Захищати свої інноваційні проекти у 10 номінаціях приїхали понад 300 учасників з усієї України, а також і з Грузії, Азербайджану, Білорусі та Молдови. Про це Гал-інфо повідомили в Lviv IT Step Academy.

Незважаючи на високу конкуренцію, Львів здобув 3 нагороди -  їх отримали студенти та випускники  Львівської філії  Комп’ютерної Академії ШАГ.

До фіналу учасники готувалися майже півроку. Вигадували ідеї, працювали над технічним втіленням. Свій інноваційний проект студенти могли представити у вигляді мобільного додатку, сайту, пристрою, комп’ютерної гри тощо. Випускники Комп’ютерної Академії ШАГ  Назар Квятковський та Святослав Палійчук винайшли сервіс, мета якого – допомогти людям з обмеженими можливостями знайти роботу. За це вони отримали І місце у номінації NoSQL Expert (робота з базами даних, технологіями Intersystems).

« Ідея нашого проекту Handicap  - допомогти людям з фізичними вадами самореаліалізуватися.  На сайті можна зареєструватись, кожен має свій профайл на якому роботодавець може побачити порт фоліо, чи вже якісь напрацювання, навички, прагнення людини, і зрозуміти, що фізична вада – це не перепона для кар’єрного зростання. Таким чином ми також хочемо й підвищити соціальну відповідальність компаній, адже часто людей з обмеженими можливостями, навіть не дізнавшись працездатні вони чи ні, оминають увагою», - розповідає співавтор проекту Назар.   

Крім  того Handicap має стати платформою не лише для пошуку роботи, а й спілкування, спільних соціальних та громадських проектів, тобто дати можливостями людям з фізичними вадами – проявляти себе різними способами.

Оцінюючи проекти журі звертали увагу як на технічну сторону, так і на ідейну.

Адже важливо,  щоб проект був актуальним та корисним. Тому не оминули увагою  ще 1 розробку  студентів  Академії ШАГ Марти Сілецької, Сергія Котовського та Олега Ястремського. Smart Counter (розумний лічильник) отримав особливу відзнаку та спецприз від журі в номінації IoT (Інтернет речей).  

«Комунальна сфера – одна з тих, яка приносить нам чимало клопотів, і тому вона потребує інновацій аби спростити та полегшити багато процесів. До прикладу збір та надання показників лічильників комунальним службам. Наш додаток до лічильника  автоматично кожного місяця буде сам зчитувати всі дані і надсилати вам на телефон чи електронну пошту. Це зручно та швидко, ми вважаємо, що проект потрібний, тому продовжуємо над ним працювати» - розповідає співавторка проекту, студентка Марта Сілецька.

ІІ місце у номінації Network Technologies (номінація для системних адміністраторів) отримав студент Максим Вихопень. Він швидко та якісно виконав  завдання, яке підготували організатори Чемпіонату.  « На потрібно було правильно визначити місце знаходження пристроїв та побудувати мережеву топологію, вірно налаштувати протоколи маршрутизації, а також безпеку для всієї мережі. Це було не просто, але дуже цікаво», - розповідає Максим.

Усі переможці отримали окрім медалей та кубків багато призів серед яких: планшети, відеокамери, плазмові телевізори, смартфони, зарядні пристрої, монітори.  Проте за словами  Олексія Шатєєва, директора Львівської філії Комп’ютерної Академії ШАГ – не техніка є головним  здобутком фіналу.

«Ми пишаємось тим,  що в стінах Академії з’являється багато цікавих, актуальних, корисних ідей  та проектів, і з кожним роком  львівські студенти здобувають все більше перемог.  Насправді фінал  Чемпіонату – це лише початок, адже  студенти отримали позитивний відгук про свій проект від кращих українських ІТ-спеціалістів -  і це головний здобуток. Розуміти, що ти на вірному шляху, маєш підтримку  і твоя розробка може змінити світ – найкращий стимул розвивати свій проект. Тому ми працюємо далі», - розповідає директор Львівської філії Комп’ютерної Академії ШАГ Олексій  Шатєєв.

Міжнародний ІТ-чемпіонат “Золотий Байт” проходить за підтримки Міністерств освіти України та Азербайджану, а також Київської міської держадміністрації. Генеральні партнери Чемпіонату - компанії InterSystems, Wolf, Stearling Studio; інноваційний партнер – компанія Microsoft.

Довідка

Міжнародна Комп’ютерна Академія ШАГ - найбільший недержавний навчальний  заклад, що  спеціалізується на професійній комп’ютерній освіті. На сьогоднішній день працює 46  філій Академії в 16 країнах світу (Україна, США, Казахстан, Бразилія, Болгарія, Литва та інші). Академія ШАГ - це робота великої команди професіоналів у сфері  IT-освіти, в стінах якої проходить підготовка програмістів, системних адміністраторів, фахівців з WEB-технологій, дизайнерів, розробників мобільних додатків. Стати студентом Міжнародної Академії зможе кожен бажаючий будь-якого віку від 15 до 55 років. Після закінчення навчання студенти отримують міжнародний диплом і сертифікацію від провідних ІТ-компаній: Microsoft, Autodesk, Cisco.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ