Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'яни зможуть повернути кошти у випадку неякісного теплопостачання

Сьогодні, 2 листопада, на прес-конференції у Львівській міській раді презентували механізм повернення коштів за неякісно подане тепло. Він захищає інтереси мешканців незалежно від того, з вини якого підприємства відбувається недогрів.

Ініціатором програми виступило об’єднання «Самопоміч», яке з відповідним листом звернулось до міського голови Львова з пропозицією розробити модель щодо перерахунків за неякісно надані послуги та інформувати львів’ян про те, що вони мають право відшкодувати свої кошти за неякісно надане тепло.

«Людина, яка помітила, що в помешканні менше 18 градусів тепла, або ж взагалі не гріють батареї, має право звернутись в ЛКП для проведення перерахунку. Претензії не приймаються у тому випадку, коли відбуваються ремонтні роботи на тепломережі», - повідомила Любов Давидович, керуюча справами об’єднання «Самопоміч».

Обстеження помешкання відбувається обов’язково за присутності представників ЛКП і теплопостачального підприємства. Незалежно від того, що є причиною недогріву (окрім ремонтних робіт), мешканець отримає перерахунок за тепло.

«У разі недогріву, який особливо триває кілька днів і не пов’язаний з аварійною ситуацією, слід звертатись в ЛКП з письмовою заявою. Працівники ЛКП повинні в цей же день зареєструвати заяву і протягом 2 – 3 днів разом з представниками теплопостачального підприємства прийти до мешканця з обстеженням. Вони підтверджують або спростовують факт недогріву. Занижену температуру фіксують відповідним актом, на підставі якого і здійснюється перерахунок», - заявив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник.

Якщо ж протягом 3-х днів обстеження не було здійснене, мешканець скеровує в ЛКП акт-претензію, що дає підставу здійснювати перерахунок без проведення обстеження.

Володимир Олійник також додав: «недогрів – це проблема підприємств, а не мешканців. Перерахунок буде відбуватись до тих пір, поки не буде вирішена проблема».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ