Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львів’янина судитимуть за поширення сепаратизму

На Львівщині судитимуть чоловіка за поширення сепаратизму в Інтернеті. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Підозрюваного звинувачують в тому, що з травня 2014 року по березень 2015 у соціальній мережі «Вконтакті» проводив незаконну агітаційну роботу серед користувачів Інтернету. Зокрема, розповсюджував на своїй сторінці статті (пости) із закликами до насильницької зміни або повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також до змін меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Дії громадянина кваліфіковано за ч.2 ст.109 та ч.1 ст.110 КК України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом УСБУ у Львівській області, за процесуального керівництва прокуратури.  

Обвинувальний акт стосовно підозрюваного у зазіханні на основи національної безпеки України мешканця Львова прокуратура Львівської області направила до суду. За вчинення даних кримінальних правопорушень вказаній особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ