Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ляшко візьме на себе витрати з поховання чорнобильця

Лідер Радикально партії, голова Всенародного руху чорнобильців Олег Ляшко звинувачує владу у смерті інваліда-чорнобильця Геннадія Конопльова. 69-річний чоловік помер у неділю під час штурму представниками МВС та МНС наметового містечка чорнобильців біля відділення пенсійного фонду у Донецьку. В ході операції намет було задимлено. Всередині перебувало 27 голодуючих інвалідів – чорнобильців. Намет «зламали» за 12 хвилин. Геннадію Конопльову стало погано . Медики не змогли врятувати йому життя. Про це повідомила прес-служба партії.

«Геннадій Конопльов – один з чотирьох мільйонів українців, в яких уряд вкрав їх пенсії, прирікши на виживання. Він прийшов у мирний спосіб захистити свої права і голодував разом з іншими. Але влада, замість виконати законні вимоги протестувальників, кинула на них силовиків, спричинивши смерть людини. Цього народ їм не пробачить», - зазначив Олег Ляшко.

За його словами, 29 листопада о 10 ранку Всенародний рух чорнобильців розпочне акцію протесту під Кабміном, аби домогтися відповідальності влади за пограбування людей і по-суті вбивство Геннадія Конопльова.

Рідним та близьким померлого чорнобильця Олег Ляшко висловив глибоке співчуття. Геннадія Конопльова він назвав справжнім Героєм України, який не побоявся злочинної влади, знайшов сили висловити позицію та чинити опір, приніс у жертву власне життя, захищаю права чорнобильців та демократичні свободи усіх українців. Політик пообіцяв, що візьме на себе витрати з організації похорону померлого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ