Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лише 4 райони Львівщини централізовано закуповують вугілля для бюджетних установ, решта – самостійно

Сьогодні, 12 листопада, на прес-конференції директор департаменту житлово-комунального господарства Львівської ОДА Ігор Базарник розповів про те, як закуповують вугілля для закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту на опалювальний сезон 2013-2014 років.

Насамперед він зазначив, що на опалювальний сезон 2013/2014 роківбюджетним установам треба закупити 21 тис. 153,2 тонни вугілля.

«Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації , враховуючи негативний досвід 2012 року, коли до Антимономопольного комітету надійшло більше як 300 скарг, районам області було запропоновано провести закупівлю вугілля централізовано», – розповів Ігор Базарник.

На це, як він пояснив, погодились 4 райони – Турківський, Яворівський, Буський та Сколівський. Інші 14 районів області закуповували вугілля самостійно, йдеться про Мостиський, Жидачівський, Жовківський, Перемишлянський, Бродівський, Старосамбірський, Золочівський, Городоцький, Радехівський, Кам’янка-Бузький, Дрогобицький, Самбірський, Сокальський, Пустомитівський райони. Своєю чергою Миколаївский та Стрийський районивугілляне закуповують, бо не потребують.

За словами Ігоря Базарника, 4 райони, які пристали на пропозицію щодо централізованої закупівлі вугілля, делегували повноваження департаменту, останній виступив замовником на проведення конкурсних торгів за рамковими угодами.

Першим етапом тендеру, як пояснив директор департаменту житлово-комунального господарства, є визначення переможця за рамковими угодами. «Тобто завдання, яке стояло перед тендерним комітетом, – визначення трьох структур. Тоді документи скеровуються в районні адміністрації, а далі – тим закладам, які безпосередньо укладають договори на поставку вугілля, щоби вони опрацювали деталі, зокрема, визначили з трьох фірм-переможців конкретного постачальника»,– зазначив Ігор Базарник

Голова комітету конкурсних торгів департаменту житлово-комунального господарства Андрій Бубнюк додав, що 18 листопада планується підписати цю рамкової угоди.

«Після цього кожний з окремих замовників повинен, власне, провести так званий конкурентний відбір між учасниками. Основним критерієм оцінки буде зниження ціни, яка була запропонована раніше», – зауважив він. Воднораз він додав, що ціна на вугілля не перевищуватиме бюджетних призначень, які є по кожному із замовників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ