Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лише кожен десятий українець за повернення Донбасу силою зброї

Майже половина українців, а саме 43%, підтримують боротьбу за повернення Донбасу політико-дипломатичним шляхом. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2017 року.

Водночас 17% українців виступають за припинення військових дій та замороження конфлікту, 13% – за надання цим територіям автономного статусу із залишенням у складі України, 11% – за повернення їх силою зброї, 8% – за відділення цих територій від України, 9% не визначилися із відповіддю.

Припинення військових дій або надання Донбасу автономії більше підтримується мешканцями Півдня та Сходу, повернення цих територій силою зброї – більш популярна ідея серед мешканців Заходу та Центру. Водночас не менше 40% опитаних, незалежно від макрорегіону, підтримують ідею про політико-дипломатичний шлях вирішення конфлікту.

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 22-30 листопада 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ