Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Листопадовий Чин свідчить про силу духу українців, - Канівець

Голова Львівської крайової організації Української партії Олег Канівець привітав краян із річницею Листопадового чину і створення Західно-Української Народної Республіки.

Зокрема, у привітанні сказано: "Уночі проти 1 листопада 1918 року частини Українських Січових Стрільців, очолювані сотником Дмитром Вітовським, зайняли всі стратегічні об’єкти Львова, встановивши українську владу в місті. Українська влада була встановлена також на теренах українських територій, що входили до складу Австро-Угорської монархії. Здійснилася мрія українців Західної України, які з 1340-го року перебували під чужинським пануванням, щодо відновлення Української Державності. Західні українці в цей день побачили свій рідний синьо-жовтий прапор над містами Західної України і почули відозви Української Національної Ради про відновлення Української Державності.

Для нас Листопадовий Чин і створення Західно-Української Народної Республіки має символічне значення і свідчить про силу духу українців, волелюбність, прагнення до свободи і бажання жити у своїй єдиній і соборній національній державі. Недаремно ж 22 січня 1919 року ЗУНР возз’єдналася із Українською Народною Республікою в єдиній національній державі, реалізувавши віковічну мрію української нації про незалежність, єдність та соборність. Українці земель, що входили до складу Австро-Угорської монархії, у день 1 листопада 1918 року довели, що волелюбність і прагнення до своєї державності є для нас основоположною цінністю, без якої ми не уявляємо майбутнього української нації.

Тож вітаючи Вас, шановні краяни, з цим значимим національним святом, дозвольте побажати Вам усім тих почуттів гордості за нашу націю, що сповідували учасники Листопадового Чину, які своїм життям довели відданість Україні та національним ідеалам. Адже сьогодні, як ніколи, в умовах спроб затягнути Україну у новий російський «євразійський союз», важливими для нас є ідеали свободи, незалежності і єдності Української Держави і української нації. Україна у нас єдина і ми її нікому не віддамо. Слава Україні!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ