Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Литовські військові інструктори направись в Україну

Для участі у військово-навчальної операції в Україні 3 жовтня відбула група литовських військових інструкторів з батальйону драгунів в Клайпеді, - Дзеркало тижня.

Це вже друга група військових, що складається з представників батальйону, повідомляє міністерство оборони Литви.

"У цьому році ми будемо орієнтуватися на вдосконалення роботи українських інструкторів, на спостереженні та аналізі їх дій, на чинені ними помилки, а не на їх навчанні", - сказав старший капітан групи Вікторас Буйва.

Протягом двох місяців на Яворівському військовому полігоні у Львівській області литовські військові будуть вчити українців планувати операції, проводити та оцінювати навчання, стрільби та інше.

Наголошується, що з серпня 2015 року литовські військові інструктори беруть участь у підготовці українських військових. Вони не беруть участі в бойових діях в Україні. Військово-навчальна операція націлена на навчання бійців збройних сил України.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що на даний момент Україна отримала летальну зброю тільки від Литви.

"З першого дня російської агресії... ми звернулися до всіх країн світу з проханням надати нам допомогу у вигляді летального зброї. Нам таку допомогу надала поки тільки Литва. Ми продовжуємо чекати і готові до отримання летального зброї. Але для цього потрібно рішення не наше, а країн-партнерів. Ми дуже сподіваємося на таку підтримку", - сказав Полторак журналістам на виставці озброєнь в центрі Києва.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ