Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛИТПОЛУКРБРИГ розпочинає командно-штабне тренування "Брейв Бенд"

Сьогодні, 27 лютого, у командуванні Литовсько-Польсько-Української бригади розпочався перший цьогорічний захід бойової підготовки багатонаціональної військової частини — командно-штабне тренування «Брейв Бенд». Про це повідомив Олександр Гайн, офіцер зв’язків з громадськістю ЛИТПОЛУКРБРИГ.

Протягом наступних п’яти днів багатонаціональний штаб перевірятиме та вдосконалюватиме управління приданими підрозділами під час операцій. Зокрема, відпрацьовуватиметься порядок організації ротації батальйонів, відведення військ згідно вимог військово-політичного керівництва країн-засновників ЛИТПОЛУКРБРИГ тощо.

— Сценарій цього тренування є логічним продовженням наших попередніх заходів підготовки штабу, а тому дозволяє нам не починати із самого початку нарощувати ситуацію, а продовжувати розвиток оперативної обстановки і виконувати різні аспекти місій кризового реагування, — пояснив начальник штабу багатонаціональної бригади підполковник Елігіюс Сенуліс.

Під час тренування, для виконання навчальних цілей штаб міжнародної військової частини розгорнув командний пункт, в той час як батальйон управління налагодив системи зв’язку і забезпечив безперебійний обмін інформацією.

— «Брейв Бенд» символізує новий цикл підготовки цього року. Ми врахували минулорічні уроки та застосували незначні зміни в структурі командування бригади. Тепер у нас є можливість перевірити їх доцільність, а також краще підготуватися до виконання майбутніх завдань, — зазначив заступник командира ЛИТПОЛУКРБРИГ полковник Володимир Юданов.

За словами командира Литовсько-Польсько-Української бригади полковника Зенона Бжушко, це тренування задає темп для нарощування управлінського потенціалу штабу бригади в межах набутих повних операційних спроможностей.

— Ми набули статусу «боєготові», і очікуємо завдань від вищого керівництва. Цей час офіцери штабу з Польщі, Литви та України повинні використовувати з користю. Ми удосконалюємо свої професійні навички, взаємосумісність та набуваємо готовності до розгортання й виконання операцій в найкоротші терміни, — розповів полковник Зенон Бжушко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ