Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литва і Польща: Угода про асоціацію з ЄС в руках Януковича

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс знову говорить про відповідальність президента Віктора Януковича за підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію. Про це він заявив у середу в Брюсселі на прес-конференції.

"До саміту залишається всього кілька днів, і буде дуже важко щось змінити. Але я б знову хотів повторити, що величезна відповідальність лежить не просто на комусь, але на президентові України Януковичі", - заявив він.

"Він повинен зайняти лідерську позицію й повинен ухвалити рішення. Він, дійсно, повинен відігравати роль у цей вирішальний момент, і він має вирішити, яку саме роль він  відіграватиме. Подивимося в ці найближчі дні", - заявив Лінкявічюс.

Коментуючи ситуацію в Україні в плані підписання Угоди про асоціацію, він змушений був визнати, що "ситуація, дійсно, дуже складна".

"Іноді сигнали ( з Києва) дуже змішані. Але давайте не будемо вгадувати щоь, давайте продовжувати робити те, що ми робили весь цей час", - додав він.

У цьому зв'язку міністр повторив, що позиція ЄС залишається незмінною: Україна повинна виконати необхідні умови.

"Завтра буде засідання Верховної Ради, тому давайте подивимося які їхні наміри. І коли, і якщо вони виконають необхідні умови, ми також приймемо наше рішення", - запевнив Лінкявічюс.

У свою чергу глава МЗС Польщі Радослав Сикорський також заявив, що доля угоди про асоціацію лежить на президенті України.

 

"Україна одержить підтримку ЄС у зв'язку з викликами в економіці й торгівлі. Угода про асоціацію для Польщі була успіхом, підписання угоди з Україною знаходиться в руках президента Віктора Януковича", - написав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ