Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Литва віддає Україні зброю, яку більше не використовує

Київ отримає від Вільнюса понад сім тисяч автоматів Калашникова, а також кулемети, міномети та протитанкову зброю, які не відповідають стандартам НАТО, - DW.

Уряд Литви вирішив передати Україні зброю загальною вартістю майже два мільйони євро, повідомили у середу, 29 листопада, у міністерстві оборони Литви. Основну частину переданого озброєння становитимуть понад сім тисяч автоматів Калашникова та майже два мільйони одиниць набоїв. Також передається близько сотні одиниць кулеметів, мінометів, протитанкового та іншого озброєння.

У повідомленні міноборони Литви наголошується, що Україні передається озброєння, яке нині не використовується литовськими збройними силами, оскільки воно не відповідає стандартам НАТО.

Депутатка Сейму Литви і екс-міністерка оборони Литви Раса Юкнявічене стверджує, що передача озброєння Україні - це частина вкладу у військову допомогу Києву, до якої Вільнюс приступив практично одразу після початку російської агресії в Донбасі.

"Москві можна допомогти вилікуватися від її імперіалізму, сподіваюся, що вільна і демократична Україна коли-небудь допоможе Росії це зробити", - заявила Юкнявічене.

Нагадаємо, затверджений у листопаді оборонний бюджет Сполучених Штатів Америки на 2018 рік передбачає виділення 350 мільйонів доларів допомоги Україні на сферу безпеки.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ