Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литва відхилила пропозицію Штайнмаєра про ліміт озброєнь

Литва вважає абсолютно неприйнятною пропозицію міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про контроль над озброєннями у Східній Європі. Про це в інтерв'ю агентству dpa заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає Deutsche Welle.

За його словами, країна не може "навантажувати себе додатковими лімітами і встановленням верхніх меж".

Лінкявічюс зазначив, що становище в регіоні все ще залишається нестабільним. Глава литовського МЗС вважає, що Росія досі не дотримується досягнутих домовленостей у сфері безпеки.

Міністр зазначив також, що обороноздатність Литви необхідно зміцнювати, оскільки на певних позиціях залишаються прогалини. Він висловив сумнів, що зараз настав час для обговорення питання скорочення озброєнь.

В кінці серпня в статті для газети Frankfurter Allgemeine Zeitung Штайнмаєр заявив про необхідність введення контролю за нарощуванням озброєнь в Європі. Зокрема, він зажадав ввести ліміт і контроль на постачання зброї в регіони, де потрібна особлива обережність при здійсненні воєнної політики. В якості прикладу такого регіону німецький міністр навів країни Балтії.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ