Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Литва й надалі підтримуватиме України у відстоюванні територіальної цілісності

«Литва й надалі залишатиметься надійним партнером України у відстоюванні територіальної цілісності і державного суверенітету та реалізації актуальних завдань процесу реформ», - запевнило керівництво Литовської Республіки Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна у ході його робочого візиту до Литви 24 квітня, передає Урядовий портал.

Під час візиту Міністра Павла Клімкіна відбулися його зустрічі з Прем’єр-міністром Литви Сауліусом Сквернялісом, Міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом, а також керівництвом та депутатським корпусом Сеймасу (Парламенту) Литви – членами новоствореної депутатської групи "Pro Ukraine".

У ході зустрічей було наголошено на прагненні наповнити новим змістом стратегічне партнерство, погоджено наступні заходи політичного діалогу, домовлено про тісну взаємодію між депутатами Верховної Ради України та Сеймаса (Парламенту) Литви у рамках регіональних та міжнародних форматів.

Міністр Лінас Лінкявічюс відзначив незмінність позиції литовської сторони щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, суворого засудження триваючої військової агресії РФ на Донбасі та невизнання анексії АР Крим. Він висловив сподівання, що рішення про надання громадянам України безвізового режиму для здійснення короткотермінових поїздок до країн Шенгенської зони буде остаточно ухвалено ближчим часом.

Міністр закордонних справ України висловив слова глибокої вдячності Уряду Литви за підтримку у питанні збереження суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Окремо Павло Клімкін відзначив  значну практичну допомогу, яка надається нашій державі, передусім, здійснення медичної реабілітації поранених українських військовослужбовців та організацію оздоровлення і навчання для школярів та студенів зі східних регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ