Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Любомиру Буняку забракло коштів, аби сплатити судове мито у справі позову проти Ярослава Кендзьора

Заплановане на сьогодні судове засідання Пустомитівського районного суду за позовом колишнього міського голови Львова Любомира Буняка до народного депутата Ярослава Кендзьора довелось перенести, оскільки позивач – Любомир Буняк не зумів своєчасно оплатити мито – 5 000 гривень. Про це „Гал-info” повідомив Любомир Буняк. „Це для мене є значна сума, адже зараз я на пенсії.
Оскільки я виграв суд щодо незаконності мого звільнення з посади міського голови, то я розраховував отримати недоотриману за півроку зарплату і за рахунок цих коштів сплатити мито”, – пояснив Любомир Буняк. Він зазначив, що сума мита становить 5% від суми, яку він вимагає як відшкодування за образу честі та гідності. А саме йдеться про твердження народного депутата про те, що саме Любомир Буняк причетний до Скнилівської трагедії, а також до самоспалення викладача ЛНУ імені Івана Франка Шендрика.
 Разом з тим Любомир Буняк заявив, що попри фінансові проблеми не має наміру відмовлятись від судового позову, оскільки впевнений у своїй правоті: „Дискусії тут зайві, це варто заплатити”. Екс-міський голова також говорить, що повністю довіряє Пустомитівському районному суду, де розглядається справа: „Рішення слухати справу у Пустомитах прийняв голова обласного апеляційного суду Валентин Государський, і я довіряю цьому суду”.
Любомир Буняк оскаржує заяву нардепа Ярослава Кендзьора, зроблену під час прес-конференції у жовтні 2003 року, що обрання Любомира Буняка є найбільшою трагедією для Львова, а також звинуватив Буняка у причетності до смерті 77 людей під час трагедії на Скнилові і самоспаленні доцента ЛНУ ім. Івана Франка Святослава Шендрика.
Публічне самогубство С.Шендрик вчинив 3 жовтня 2003 року на знак протесту проти продажу земельної ділянки, якою його родина користувалася десятки років.
Спочатку, у 2003 році, Л.Буняк подав позовну заяву на Я.Кендзьора до Франківського районного суду Львова, а згодом справу було перенесено у Пустомитівський райсуд.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ