Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Люди не готові до радикальних реформ, – Бродський у Львові

В Україні стільки проблем, навіть якщо ми виконаємо програму Президента на 100%, більше як на сто метрів тєлєгу не зрушимо. Про це сьогодні, 30 червня, у Львові під час засідання Координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при Львівській облдержадміністрації повідомив голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва України Михайло Бродський.

Разом з тим, зі слів М. Бродського, люди не готові до радикальних реформ, «до банкрутств, зміни образу життя», тому план президента розрахований на 4 роки, буде реалізований крок за кроком, спокійно, з урахуванням настроїв суспільства.

«Одне із завдань комітету Держпідприємництва – це спілкування з підприємцями. В мене є завдання від президента – щомісяця бути в якійсь області. І я вже був у Хмельницькій, Донецькій, Черкаський областях. Тепер приїхав до Львова. Хочу сказати, що у мене дуже добрі враження, мені сподобалися кілька доповідей, які нині прозвучали. Я бачу, що громада працює, підприємці розуміють, куди ми повинні йти, що ми повинні легалізувати український бізнес, платити нормальну заробітну плату, відходити від того, що людей офіційно не оформляють на роботу», – додав голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва України.

Він повідомив, що поставлено серйозні завдання владі щодо дерегуляції підприємницької діяльності.

Крім цього, на нараді Бродський доповів, що до 24 липня 94% ліцензій буде скасовано в Україні, 30% – по дозвільній системі. «Це складний шлях, бо все пролобійовано. На серпень плануємо подати напрацювання у порядок денний ВР. Думаю, зміни проведемо, – наголосив Бродський. – Це зробить чистку: щоб кожна людина могла спокійно входити у бізнес і забезпечити собі достойне життя».

Чи не найбільший опір реформам, стверджує Бродський, чинять чиновники середньої ланки, «які вихолощують пропозиції»: «Тому особисто виходжу на прем’єра, іншого варіанта немає».

Бродський наголосив, що в Україні має відбутися легалізація бізнесу і найманих працівників, «і держава має повернутися обличчям до бізнесу, бо це головна рушійна сила суспільства».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ