Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Люди потруїлися рибою у Львові, бо у ній були бактерії сальмонели

Результати лабораторних досліджень підтвердили, що причиною масового отруєння львів’ян вудженою рибою з Привокзального ринку стали бактерії сальмонели, - Еспресо.

Про це повідомив головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

Усі хворі, за словами Федоренка, отримують відповідне лікування. У лікарні вони проведуть в середньому 10 днів, але це залежатиме від їхнього стану здоров’я.

При цьому заступник директора ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олег Когут повідомив, що бактерії сальмонели виявили у шматку вудженої риби, яку взяли в сім’ї, де були хворі. Лабораторні дослідження ще продовжуються, щоб встановити точний вид бактерії, оскільки на території України відомі майже 500 видів сальмонели.

Жінці, що продавала неякісну рибу на «Привокзальному», загрожує 8 років в’язниці

Сальмонела надзвичайно стійка до впливу низьких температур і може тривалий час жити і розмножуватися в харчових продуктах. У молоці - 20 днів, ковбасних виробах - 2-4 місяці, кефірі - 2 місяці, замороженому м’ясі - від півроку до року, вершковому маслі - 3 місяці, пиві - 2 місяці, сирах - майже рік. У м’ясних і молочних продуктах вона не тільки добре зберігається, а й швидко розмножується, при цьому ні вигляд, ні смак, ні запах продуктів не змінюється.

Одним з найпоширеніших шляхів поширення сальмонели є молочні та м’ясні продукти, а також яйця хворих птахів.

Ні копчення, ні соління не вбивають сальмонелу, заморожування тільки сприяє продовженню терміну виживання цих мікроорганізмів у продуктах. Знищити сальмонелу може тільки термічна обробка продуктів. При температурі 80 градусів вона гине впродовж 3 хвилин. Усі дезінфекційні розчини, навіть у звичайних концентраціях, швидко вбивають мікроби сальмонели.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ