Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Люди переживають, що їх залишать на одинці з грибовицькою «горою смерті»

Багато років мешканці Жовківського району, які живуть по сусідству з Грибовицьким сміттєзвалищем, боролися за покращення екологічної ситуації та зверталися до влади з вимогою закрити сміттєзвалище. На сесії запрошували міського голову Львова, але він ніколи не приходив. Про це учора, 16 червня, під час обговорення проблеми Грибовицького сміттєзвалища розповів депутат міської ради Дублян Віктор Іванюк.

Він зазначив, що якби ще у 2010 році почали вести роботу по рекультивації сміттєзвалища, то цієї трагедії не було б.

«За останні роки сміттєзвалище взагалі експлуатували без жодних дотримань норм. Його не огороджували і не пересипали. Згідно статистики центральної районної лікарні за 2015 рік, найбільше хворіють люди, які проживають в Дублянах, Підлісках, Малехові, Грибовичах, Збиранці, в зоні цієї «Гори смерті», а саме так її називають місцеві. Ця «гора смерті» не лише вбила чотирьох людей, але й повільно вбиває місцевих мешканців», - сказав він.

За його словами, найбільше люди тривожаться, що коли для Львова знайдуть новий полігон ТПВ, їх залишать наодинці із проблемою Грибовицького сміттєзвалища.

«В людей є велика недовіра до міського голови Львова Андрія Садового. Якщо місто не могло знайти близько 200 тис. грн. на проект рекультивації, то хіба зможе знайти гроші на саму рекультивацію?», - сказав депутат.

За словами місцевого мешканця с. Великі Грибовичі Петра Климчука, він пам’ятає, якою мальовничою була місцевість, де виросло сміттєзвалище.

«На місці сміттєзвалища був яр. Ще за радянського часу почали засипати його сміттям. Тепер з цього яру виросла «гора смерті», - сказав він.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ