Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Людина судді Зварича довела бізнесмена до самогубства

Підприємець з Городка В’ячеслав Куценяк погрожує 28 серпня вчинити акт самоспалення перед Львівською ОДА, якщо обласна влада не забезпечить охорону його майнових прав та безпеку життя його родини. Про це підприємець заявив сьогодні, 31 липня, під час прес-конференції.

 

За словами В'ячеслава Куценяка, дружина колеги суді Зварича по Львівському апеляційному суду Валерія Каралюс у незаконний спосіб із залученням міліції та влади Городоцького району Львівської області намагається заволодіти земельною ділянкою, якою на правах оренди володіє приватний підприємець В’ячеслав Куценяк.

 

Як зазначив городоцький підприємець, Вікторію Каралюс поклала око на земельну ділянку із ставком площею у 20,4 га у селі Милятин Городоцького району. Право оренди на цю ділянку Куценяк оформив ще у серпні 2003 року, уклавши відповідний договір з Городоцькою РДА на 49 років. Однак після того, як ділянкою зацікавилася дружина суді Львівського обласного апеляційного суду Володимира Каралюса, Городоцька РДА у серпні 2007 року прийняла низку розпоряджень, якими визнала недійсним договір оренди з В’ячеславом Куценяком та передала ділянку Вікторії Каралюс.

 

У свою чергу В’ячеслав Куценяк у лютому 2008 року через Господарський суд Львівської області добився визнання недійсними розпоряджень Городоцької РДА про втрату чинності договорів з ним про оренду земельної ділянки та її передачу Вікторії Каралюс.

 

Попри рішення суду орендаря земельної ділянки не допускає на її територію охорона Вікторії Каралюс. Тим часом В’ячеслав Куценяк продовжує сплачувати орендну плату, не маючи змогу вести рибний бізнес на ставку, що знаходиться на території земельної ділянки. Підприємцю і його сім’ї, за його словами, неодноразово погрожували, а 11 червня спалили автомобіль. Городоцька міліція, районна влада, за словами підприємця, попри рішення суду, стали на бік Вікторії Каралюс і не допускають бізнесмена на власну ділянку.

 

Останньою краплею, яка змусила В’ячеслава Куценюка звернутися про допомогу до голови Львівської ОДА Миколи Кмітя, Генпрокурора України Олександра Медведька та громадськості, стало попередження невідомих осіб, що у випадку відмови від передачі земельної ділянки на користь Вікторії Каралюс, слідом за автомобілем спалять його хату і сім’ю.

      

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ