Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Магера та Охендовський відмовилися пройти перевірку на поліграфі, - Холодницький

​Спеціалізована антикорупційна прокуратура пропонувала членам ЦВК пройти перевірку на поліграфі. Про це журналістам повідомив спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький, передає Цензор.НЕТ.

"В Охендовського взяли зразки почерку, і вони будуть проаналізовані", - сказав Холодницький. За його словами, також Охендовському було запропоновано пройти перевірку на поліграфі, однак він відмовився від цієї процедури.

Разом із тим Холодницький повідомив, що від поліграфа відмовився і член ЦВК Андрій Магера, а погодилася лише Жанна Усенко-Чорна.

Холодницький додав, що в понеділок більше ніяких допитів у даній справі не планується, але протягом тижня обов'язково будуть. Він повідомив, що в цій справі також буде допитано екс-голову ЦВК Володимира Шаповала.

Магера розповів, про що його питали в НАБУ

Нагадаємо, 31 травня нардеп Сергій Лещенко (БПП) і журналісти Севгіль Мусаєва-Боровик та Антон Марчук опублікували, за їхніми словами, частину документів з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за друге півріччя 2012 року. Згідно з оприлюдненими матеріалами, ПР витратила на політичну корупцію за даний період $66 млн.

Раніше про передачу матеріалів із так званої чорної каси Партії регіонів в Національне антикорупційне бюро заявив колишній перший заступник глави СБУ Віктор Трепак.

За словами Трепака, серед фігурантів цих матеріалів - посадові особи найвищого рівня, міністри й керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, в т. ч. вищих судових інстанцій. У той же час Трепак "в інтересах майбутнього слідства" відмовився називати прізвища чиновників і політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ