Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Маєток Порошенка у Козині – відео з повітря

У мережі опублікували відеозйомку маєтку президента Петра Порошенка у Козині з повітря.

Відео виклав у мережу народний депутат Ігор Луценко, присвятивши його "політв'язням Порошенка – Андрію Медведьку та Денис Поліщуку", яких звинувачують у вбивстві Олеся Бузини.

Зазначимо, що маєток у Козині огороджено високим парканом, тож з дороги роздивитися його неможливо. Крім того, територія добре охороняється.

Раніше стало відомо, що президент Петро Порошенко орендував на 50 років земельну ділянку 0,75 гектара на береговій лінії селища Козин Київської області для "обладнання і нагляду за береговими захисними спорудами".

Угода про оренду ділянки водоохоронної зони укладена 31 серпня 2015 року. Згідно з документом, Порошенко може розпоряджатися цією ділянкою до 2064 року з правом подальшої пролонгації, а також може передавати його в суборенду третім особам без зміни цільового призначення.

Оренду 0,7511 гектара землі надала Козинська сільрада Обухівського району Київської області.

Держземагентство оцінило ділянку у 479 тисяч гривень, тобто 6,4 тисячі гривень за сотку землі.

У договорі визначено, що орендар платитиме за користування ділянкою орендну плату в розмірі 5% від її оціночної вартості, що становитиме близько 1 тисячі доларів на рік за нинішнім курсом.

Ігор Луценко про вартість землі 6400 грн за сотку написав :"Це так десь разів у 100 менше (за реальну вартість - ред.), а може й у 200".

УП

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ