Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Макіївка: Покарання за Україну?

Вчора українське місто Макіївка зазнала потужного і підступного обстрілу ворожою артилерією. Про це повідомили в Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Технологія брехні і обману

Відразу ж на численних пропагандистських сайтах ОРДЛО розпочалась істерія та нагнітання антиукраїнських настроїв. Та все це лише пункти з велетенської кухні брехні, де готують отруту для свідомості пересічних українців. Отже давайте розберемось, як працює ця фабрика брехні.

Навіщо це потрібно Україні?

І дійсно, давайте проаналізуємо, навіщо Збройним Силам України, після того, як було проведено цілу низку міжнародних зустрічей та обговорювань по припиненню вогню на Донбасі, стріляти по мирних жилих кварталах? Або, чому українські гармаші завдали удару по мирних кварталах саме зараз, після всіх років ведення бойових дій? Опоненти незалежності України намагаються виставити артилеристів Збройних Сил України, як недолугих та безпорадних вояків, які часто-густо «гатять» просто в небо. Та людина, що має бодай краплину свідомості, буде розуміти, що все це неправда. Українці чудово розуміють, що за лінією розмежування залишились їх брати і сестри, які стали заручниками сепаратистських амбіцій. Крім цього, наші вояки НІКОЛИ не відкривають вогонь по житлових кварталах, навіть якщо звідти по ним ведеться щільний артилерійській обстріл. Та все це, як кажуть, емоції. Давайте звернемось до фактів, які чітко вказують на те, як і чому бандити вдались до цієї жорстокої каральної акції проти мирних українських мешканців.

«Вдалий час» для обстрілу житлових кварталів

Перше, на що звертаєш увагу, це час обстрілу. З точки зору залякування вибраний дуже вдало. Як пишуть на сторінках в соціальних мережах жителі Макіївки, перші снаряди почали нищити їх будинки вже о 18-55. Тобто тоді, коли більшість людей знаходиться дома, вечеряє в родинному колі, або відпочиває перед телевізором.

«18-55 Макеевка под обстрелом. Летит в район Батмана и Кир. завод.» Так відразу написала в мережі Інтернет одна з мешканок міста

«19-25 Макеевка Восточный. Перебиты газовые трубы». Наступне повідомлення одного з мешканців.

Закінчився ворожий обстріл приблизно о 19-30. Іншими словами, за півгодини жахіть та руйнувань зазнали житлові будинки, структури комунікацій та життєзабезпечення міста. Все це ви бачите на знімках, що зробили очевидці.

«Наркотик» для свідомомості

Не таємниця, що на тимчасово окупованих територіях повністю відсутнє мовлення українських телевізійних каналів та радіо. Ватажки незаконних збройних формувань роблять все можливе, щоб люди не знали правди. Тому в свідомість українців відразу ж починає вкладатись чітко сформована брехня. А робиться це просто. От наприклад сумнозвісний та широко розпіарений сайт «Русская весна» вже о 21:10 27 жовтня опублікував перше інформаційне звернення в якому безпідставно і необґрунтовано звинуватив ЗСУ у обстрілі. Далі, з короткими інтервалами на цьому сайті почали з’являтись нібито новини про обстріл Макіївки. Основним меседжем, що об’єднував ці повідомлення була, як її називають «ключова фраза» - «обстрел ВСУ». Тобто кожного разу людям казали, що у всьому винні виключно українські артилеристи. Причому жодне з цих повідомлень не містить документального підтвердження. Але, щоб у пересічних громадян не виникало сумнівів, пропагандисти вдались до створення так би мовити інформаційного туману. Тобто всі численні засоби масової інформації ОРДЛО немов за бажанням одного ляльковода почали розповсюджувати повідомлення з вищезгаданою ключовою фразою. Мета цього відома і цілком зрозуміла – нав’язати те бачення ситуації, яке вигідне сепаратистам. Схожість з відомою народною мудрістю, коли злодій голосніше за всіх кричить «тримай злодія». Для більшого нагнітання ситуації вже о 00:46 28 жовтня на сайті «Русская весна» було опубліковане відео, де нібито мешканці Макіївки звинувачують Президента України в обстрілі житлових кварталів. А щоб більше розпалити ворожнечу, та неприйняття всього українського, робиться так би мовити, контрольний «інфопостріл» - повідомлення, що нібито 28 жовтня в Донецьку від української зброї загинув мирний мешканець. І знову жодного документа.

Об’єктивна правда

Українською стороною було проведено об’єктивний аналіз обстрілу українського міста Макіївка. Документальні результати ви бачите перед собою. На фотографіях та таблицях чітко видно, звідки вівся обстріл мирних мешканців Донбасу. Зокрема з району населених пунктів Ясинівка та Мінеральне Висновок наступний – стріляли з двох позицій, що знаходяться під контролем ОРДО. Проти цивільних людей застосували міномети та гаубичну артилерію. Зміст цього карального акту проти українців зрозумілий. Обмануті та обкрадені люди прагнуть повернути собі спокійне та стабільно заможне життя, яке було в них при Україні. І з кожним днем, таке прагнення стає все більш потужним. Залякати, обманути та створити ворога – стандартна тактика керівників ОРДЛО. Але чи надовго вистачить такої кривавої брехні? Напевно ні. Адже навіть під час цього обстрілу мешканці Макіївки бачили, хто і звідки вів вогонь по їх домівках.

Данні об’єктивного розслідування були передані українською стороною Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ