Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Маккейн закликав Трампа надати Україні летальну зброю: це змінить прорахунки Путіна

Голова комітету озброєнь сенату США Маккейн назвав РФ більшою загрозою, ніж ІД Маккейн назвав РФ більшою загрозою, ніж ІД Джон Маккейн, який вважає Росію небезпечнішою за ІДІЛ, закликає президента Сполучених Штатів Дональда Трампа надати Україні летальну зброю.
Фото: Reuters.

Офіційний заклик до Трампа опубліковано на сайті Маккейна, повідомила ТСН.

"Візит міністра оборони Меттіса до Києва дає ще одну можливість для США виправити свою політику щодо України та надати летальну зброю, яка країні необхідна для боротьби за свій суверенітет та територіальну цілісність. Раніше цього тижня Трамп вдався до кроку щодо зміни курсу та відійшов від невдалої політики свого попередника в Афганістані. Тепер президент має таку ж можливість з Україною", - йдеться у заяві.

"Підвищення ціни агресії може допомогти змінити прорахунки Путіна, і допоможе дотиснути Росію до дотримання Мінських домовленостей, що в кінцевому підсумку, створить більш стабільні умови безпеки на місцях, які є необхідними для миру. Тобто надання Україні летальної зброї не протирічить мирній резолюції цього конфлікту – вона навпаки допоможе досягти миру. Поки зберігається статус кво, в Росії немає стимулу змінювати свою поведінку, і ми маємо чекати лише на більшу жорстокість та більше смертей", - запевняє Маккейн.

Також Маккейн заважив, що кілька тижнів тому Трамп збільшив ціну, якою Росія платить за агресію, підписавши розширення санкцій, та наступним правильним кроком в цьому напрямку стало б надання летальної зброї.

Нагадаємо, напередодні Міністр оборони США Джим Меттіс прибув до Києва Міністр оборони США Джим Меттіс прибув до Києва до Києва прибув міністр оборони США Джеймс Меттіс, він мав обговорити з українською владою, зокрема, надання летальної зброї. У Держдепі наголошують, що рішення ще не ухвалене.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ