Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Максим Стасів вилетів на операцію до Індії

17-річний львів’янин Максим Стасів, кошти на операцію якому збирали всією країною, уже в літаку в дорозі до Індії, де має відбутися операція з пересадки кишківника. Про це на Фейсбук повідомив лікар Вальдемар Надіжко.

В добру путь!

Опубліковано Вальдемаром Надіжком 4 лютого 2016 р.

В прес-службі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» повідомили, що Максима Стасіва відправили до Індії у місто Нью-Делі для проведення операції з трансплантації кишечника. Спеціальний медичний літак вилетів зі Львова о 9.45.  Переліт триватиме понад 10 годин. Стан хворого – стабільний, важкий.

За словами в.о. головного лікаря львівського «ОХМАТДИТу» Вальдемара Надіжка, стан хлопця залишається стабільно важким. «Зі Львова Максима забрав турецький спецлітак. У Туреччині буде зроблена пересадка на італійський медичний літак, який має доставити Максима до Нью-Делі. Його супроводжують спочатку турецькі реаніматологи, а потім – італійські. Також з  Максимом летить його мама Богдана Стасів. Операцію проведуть у клініці Medanta Mediclinic Gurgaon Haryana», - розповів Вальдемар Надіжко.

Для проведення операції здійснили передоплату 115 тис. доларів, повна вартість лікування наразі невідома. Вартість перельоту – 53, 5 тис. євро. Зазначимо, така операція стала можливою завдяки підтримці великої кількості доброчинців з різних куточків України та світу. Для термінової пересадки органа небайдужі українці зібрали 5,5 млн гривень.

«Я дуже вдячний всім, хто долучився до порятунку Максима. Жертводавцям, благодійним фондам, громадським організаціям, журналістам, представникам владних структур. Завдяки спільним зусиллям вдалося зібрати колосальну суму за такий короткий проміжок часу – тиждень»,  –  закцентував Вальдемар Надіжко.

Нагадаємо, тиждень тому Максиму Стасіву вирізали майже весь кишківник. У хлопця вроджена патологія органу травлення. Та оскільки діагностували її лише місяць тому, врятувати кишківник не вдалося. Тепер єдиний шанс Максима на життя – трансплантація органу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ