Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Максимов направив матеріали щодо зловживань у використанні коштів з підготовки до 750-річчя Львова до МВС та Генпрокуратури

Максимов направив матеріали щодо зловживань у використанні коштів з підготовки до 750-річчя Львова до МВС та Генеральної прокуратури — про це головний правоохоронець області повідомив журналістам. За словами Віталія Максимова, правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом зловживань, а прокуратура області скасувала постанову про порушення кримінальної справи. Отож, тепер начальник УМВС області добиватиметься справедливості через Київ.

Віталій Максимов також прокоментував вчорашню прес-конференцію ГО „Дирекція з організації святкування 750-річчя Львова” та підприємців, які проспонсорували заходи в рамках святкування. Нагадаємо, вчора, 27 листопада, підприємці Зенон Ших та Роман Федюшко заявили, що правоохоронні органи чинять на них тиск, щоб отримати матеріали щодо їхньої фінансової участі в організації 750-річного ювілею Львова.
„Коли я проводив прес-конференцію, то жодного прізвища не  називав. Однак є таке прислів’я, що на злодію шапка горить. Звинувачення з боку підприємців, що правоохоронці заламали їм руки та ноги, намагаючись вибити з них інформацію, чинили тиск — це абсурд. Де вони були, коли проводилася перевірка, чому не звернулася до прокуратури? Вони категорично відмовилися давати будь-які покази, про це складено відповідний протокол. Якщо вони зробили все чесно і прозоро, то чому не можуть надати правоохоронним органам відповідні документи? Ми перевіряли не тільки двох підприємців, ми детально перевіряли використання кожної копійки, — заявив Віталій Максимов. —  В їхніх поясненнях йдеться про те, що гроші, у доцільності використання яких ми засумнівалися, а це приблизно 700 тис. гривень, були використані на технічне забезпечення концертів. Які концерти, адже в рамках святкування 750-річчя Львова в нашому місті провели масу концертів? Про це нічого не сказано. Цікаво, що 30 тисяч гривень пішли на якісь незрозумілі консультаційні послуги. Що за послуги? Що за те, що я вам порадив сьогодні піти на концерт, мені треба 30 тисяч гривень перерахувати? У цій справі є дуже багато незрозумілого і ми це обов’язково з’ясуємо”.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ