Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переговори з Малеховим тривають, - Садовий про сміттєзвалище

Переговори з Малехівською громадою щодо подальшої долі львівського міського сміттєзвалища ведуться щодня. Про це сьогодні, 17 жовтня, у коментарі Гал-інфо розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Діалог ведеться кожного дня», - сказав Садовий.

Він повідомив, що наразі фахівці працюють над проектом рекультивації сміттєзвалища. До цієї роботи долучають західні компанії, які повинні адаптувати цей проект до вимог Європейського союзу.

«Це дуже важливо, бо це одне із побажань мешканців і Малехова, і Грибович. Дуже позитивна динаміка у Міністерстві регіональної політики, адже проект, який ми маємо спільно з Європейським інвестиційним банком, пройшов погодження у Мінрегіонбуді і Міністерства фінансів. Наступний фінальний крок має зробити Мінрегіонбуд. Ми не можемо з громадами ставити собі дедлайну, адже це складний процес, і тут ми будемо терплячими, адже це спільна проблема для нас усіх», – заявив Садовий.

Він наголосив, що наразі полігон під охороною і під постійним відеонаглядом. Зараз ведуться роботи, щоб унеможливити небезпеки.

«З громадою працюємо усі разом, щодня, з різними групами, з різними середовищами», - сказав він.

Нагадаємо, що 15 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили договір про спільну діяльність між Львівською міською радою та Малехівською сільською радою щодо закриття та рекультивації міського сміттєзвалища. Однак депутати Малехівської сільської ради одноголосно проголосувала проти підписання такого договору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ