Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Малехівська громада обдумає звабливі пропозиції Львова

У Малехівській сільській раді наразі немає офіційно надісланого договору про спільну діяльність Львівської міської ради та Малехівської сільської ради щодо закриття Грибовицького сміттєзвалища шляхом проведення повної рекультивації, відведення інфільтратів з відповідним очищенням збірників інфільтрату. Цей договір учора, 15 вересня, на сесії Львівської міської ради затвердили депутати.

Про це сьогодні, 16 вересня, в коментарі Гал-інфо розповів сільський голова Малехова Володимир Сеньковський.

За його словами, наразі невідомо, коли відбудеться сесія Малехівської сільської ради, на якій депутати мають також затвердити цю угоду.

«Має бути обговорення з депутатським корпусом, з громадою. Я обраний громадою, тому якщо мені дадуть дозвіл, то я цей документ підпишу. Ми розуміємо, що зараз є катастрофічний стан у Львові, який може призвести до справжньої біди. Вимога в нас до влади Львова одна – рекультивація і повне закриття сміттєзвалища, щоб люди раз і назавжди забули про це», - сказав він.

На запитання, як громада поставиться до того, що на сміттєзвалище продовжать возити сміття для стабілізації схилу він відповів, що це і є процес рекультивації.

«Я не поспішаю, ми все тверезо обговоримо, щоб не наламати дров і тільки тоді спільно з громадою прийматимемо рішення», - сказав Володимир Сеньковський.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, згідно з договором Малехівська громада має не перешкоджати вивезенню ТВП для стабілізації сміттєзвалища.

Також Малехівська сільська рада має надати Львівській міськраді дві земельні ділянки площею 2,5181 га та 1,0197 га для здійснення передбачених заходів.

Згідно з договором Львівська міськрада зобов'язується:

1. побудувати школу на вул. Генерала Чупринки в с. Малехів протягом 2 років (в бюджеті Львова на 2017 рік передбачать на це 19 млн грн);

2. надати субвенції для:

- будівництва централізованого каналізування с. Малехів в сумі 13 млн грн;

- на капітальний ремонт доріг комунальної власності у 2017 році на 3,5 млн грн;

- на централізоване водопостачання в сумі 4 млн грн;

- на будівництво амбулаторії сімейного типу, а саме незавершене будівництво закладу для людей похилого віку та службових квартир для вчителів - під лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, допоміжних приміщень для оздоровлення на вул Івасюка, 8, всього 4,5 млн грн;

- на реконструкцію адміністративного будинку на вул Січових Стрільців, 17 в Малехові під дитячий садок, всього 3,8 млн грн;

- звільнити від оплати за водопостачання жителів Малехова.

Також Львівська міська рада щорічно надаватиме субвенцію на оздоровлення дітей Малехова в розмірі 600 тис. грн впродовж 15 років з моменту набрання чинності договору.

Договір набере чинності з моменту затвердження його депутатами Львівської міської ради і депутатами Малехівської сільської ради та діятиме до повного виконання сторонами зобов'язань.

У разі невиконання або неналежного виконання (протермінування більше ніж на 2 місяці) Львівська міська рада зобов'язана сплатити штраф у розмірі 50 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ