Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Мальта може стати потужним морським транспортним хабом для України - Порошенко

Президент Петро Порошенко переконаний, що Мальта може стати хабом для українських аграріїв для постачання продукції до Північної Африки та відкрити нові можливості для української металургійної галузі. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Він також повідомив про готовність України відкрити на Мальті центр компанії «Антонов», що суттєво сприятиме розвитку української авіаційної індустрії. Особливо Президент підкреслив важливість контактів між людьми, які відкриваються зараз.

Під час спільної з Президентом Мальти прес-конференції за результатами зустрічі Глав держав Петро Порошенко зазначив, що підписання цілої низки документів, яке заплановано під час візиту, відкриває «чудові можливості для студентів, молоді, співпраці в сфері спорту та бізнесу».

Сторони обговорили цілу низку питань взаємного інтересу, які відкривають нові можливості для двох країн, зокрема  як на державному рівні, так і на рівні міжлюдських стосунків.

В свою чергу, Президент Мальти пані Марі-Луїз Колейро-Прека зазначила, що під час зустрічі з Президентом України були обговорені конкретні щодо співпраці між діловими колами Мальти та України. «Між нашими країнами існують величезні можливості щодо розвитку підприємництва в різних сферах, зокрема в розвитку інфраструктури, морських перевезень», - наголосила пані Президент. При цьому вона зосередила увагу на можливостях співпраці між Україною, як країною Східної Європи, та Африканським контентом за участі Мальти як потужного морського транспортного хабу.

«Ми також не приїхали з порожніми руками», - сказав Президент та повідомив, що українська делегація привезла цілу низку пропозицій та проектів щодо спільних українсько-мальтійських бізнес проектів в різних сферах та міжурядових рішень. На переконання Президента, врегулювання питання щодо подвійного оподаткування між нашими країнами відкриває нові можливості для подальшого поглиблення торговельного та інвестиційного співробітництва з Мальтою.

Президент наголосив на великій зацікавленості з боку України в участі в проекті «Валлетта-2018 – Європейська столиця культури».

Петро Порошенко запросив Президента Мальти відвідати Україну в зручний для неї час.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ