Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Малюка, залишеного в липні у «Вікні життя», усиновили

Хлопчика, залишеного у липні цього року у «Вікні життя», офіційно усиновлено. Сьогодні 4-місячного Павлика батьки забрали з Львівського будинку дитини №1 додому. Процес усиновлення відбувся згідно з усіма вимогами чинного законодавства, – повідомила прес-служба народного депутата України Петра Писарчука

  

За словами головного лікаря будинку дитини Алли Лігостаєвої, для усиновителів це перша і дуже бажана дитинка. «Це молоде подружжя було на черзі з усиновлення майже два роки. Вони сумлінно пройшли усі етапи цього складного процесу, - розповідає Алла Лігостаєва. – Із свого багаторічного досвіду скажу, що знаю точно – вони будуть чудовими батьками. Моє серце спокійне за цього малюка. Я би побажала усім покинутим діткам такої долі».

 

«Вперше ми побачили Павлика, коли йому було два місяці, і відразу зрозуміли, що це саме та дитинка, на яку ми чекали. Нам не було важливо – хлопчик це чи дівчинка, - розповідають щасливі батьки. – З того часу ми провідували його щодня. Павлик є для нас рідною і довгоочікуваною дитинкою. Вдома вже все готове для його приїзду, нас чекають щасливі бабусі і дідусі».

 

Познайомився із новоспеченими батьками і народний депутат України Петро Писарчук, з ініціативи якого і було відкрите «Вікно життя». Він пообіцяв їм, що опікуватиметься хлопчиком, адже відчуває і свою причетність до його порятунку. «Щасливий, що «Вікно життя» врятувало цього малюка, що знайшлись такі гарні молоді люди, які уже стали для нього люблячими та турботливими батьками. Адже це значить, що усі наші зусилля з реалізації цього проекту не пішли на марне і нам вдалось зробити найцінніше – врятувати життя». Петро Писарчук подарував Павлику дитячий візочок, вихованцям дитячого будинку – фрукти і солодощі, а медперсоналу – захисні маски, які зараз у дефіциті.

 

«Зі свого боку хочу подякувати тій жінці, яка у такий гуманний спосіб залишила дитину, - зазначила Алла Лігостаєва. - Хлопчик є цілком здоровий, на відміну від тих діток, які потрапляли до нас з вулиці. Вони потребували тривалого медичного догляду. Переконана, що «Вікно життя» - це надзвичайно актуальний проект для нашої країни, який може зберегти життя і здоровя покинутих малюків».

 

У травні 2009 року у Львівському державному перинатальному центрі по вул. Вашингтона, 6 було відкрито перше в Україні «Вікно життя» - спеціальний пункт, де матері можуть анонімно залишити новонароджену дитину. Воно відчиняється ззовні, після зачинення чергові лікарі отримуватимуть сигнал, щоб прийняти дитину.

 

У рамках проекту працює психологічна служба підтримки. Кожна жінка, яка зіштовхнулась із проблемою небажаної вагітності, може отримати кваліфіковану психологічну допомогу зателефонувавши за номерами 8 (032) 247 47 01 або 247 47 02.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ