Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Маріупольський камерний оркестр “Ренесанс” завітав до Львова

Маріупольський камерний оркестр “Ренесанс” завітав на фестиваль “Музика у старому Львові”. Він долучився до свята не лише у нашому місті, а й у польському місті-партнері фестивалю, де в ті ж дні проходила “Музика у старому Кракові”, повідомила прес-служба Львівської філармонії.
Львівська філармонія

Директор оркестру Діана Тріма розповіла, що “Ренесанс” приїхав до Львова не вперше. Цьогорічний фестиваль — це продовження успішної співпраці з чудово відомими галицькому слухачеві “Віртуозами Львова”. 

"Своєрідний “дует” камерних оркестрів потішив поціновувачів нового підходу до класики концертом “Три Моцарти”, який презентував творчість Леопольда, Вольфганга Амадея і Ксавера Моцартів.

Львівська публіка почула цю особливу програму у особливих локаціях — Соборі Святого Юра та Оперному театрі. З Моцартами “Ренесанс” та “Віртуози” відвідали також Краків та виступили там у Соборі Єзуїтів. Два оркестри мали й двох керівників: рондо диригував Василь Крячок з “Ренесансу”, а симфонії та пісні", - зазначив Сергій Бурко, головний диригент “Віртуозів Львова”.

"Враження у нас дуже хороші. І у Львові, і в Кракові оркестр прийняли чудово! Звичайно, дорога дуже довга. Проте насправді це для нас велика честь. “Віртуози Львова”, які запрошують в гості, стимулюють нас рости та розвиватись. Це велика справа для нашого оркестру, а також гарний новий досвід, адже такі проекти передбачають різне подання музики", - запевнила Діана Тріма

Директор “Ренесансу” додала, що до Кракова оркестр потрапив цього року вперше, тому цей концерт був для них дуже серйозним та відповідальним заходом. А опісля вони навіть отримали відзнаку від президента Польщі. Що ж до подальшої співпраці, то тут Діана Тріма зазначила, що “Ренесанс” навесні планує запросити “Віртуозів Львова” до Маріуполя, оскільки місцева публіка з захопленням приймає такі мистецькі ініціативи.

Також за її словами, Львів є містом-побратимом і для Маріуполя, і для Кракова, тому цю лінію підтримки та товариства було б гарно підтримувати й надалі.

"Тим більше місцева влада дуже активно підтримує “Ренесанс”, бо їхні проекти мають надзвичайну вагу, особливо в контексті культурного єднання на тлі нинішній подій у державі.

Музика поєднує попри політичні моменти і додала, що камерний оркестр “Ренесанс” вже має насичені подальші плани. Вони хочуть не лише запрошувати музичних друзів з Галичини на Схід, а й вирушити з концертною програмою до Ґданська, оскільки такі мандрівки завжди дають поштовх для розвитку. І, безперечно, натхнення", - додала Діана Тріма.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ