Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Марш рівності стартував у центрі Києва

У центрі Києва відбувається Марш Рівності. Як повідомляє кореспондентка Громадського, учасники Маршу змінили маршрут, аби уникнути сутичок з радикально налаштованими особами.

Марш проходить в рамках форуму «КиївПрайд-2017». Захід покликаний зробити «видимими» ЛГБТ-людей в Україні та подолати дискримінацію і насильство щодо них.

Гасло цьогорічного Маршу Рівності — «Країна для всіх». 

Зазначимо, що на Марші очікується близько 5 тисяч учасників з усієї України. Учасники Маршу зазначили, що у регіонах більш гомофобні настрої, тому дуже важливо звернути увагу на проблеми дискримінації ЛГБТ по всій Україні.  

На заході також присутні правозахисники. Анастасія Дивінська, керівниця офісу «Жінки ООН» в Україні, зазначила, що представники ЛГБТ найчастіше стикаються з дискримінацією у питаннях працевлаштування. 

На Марш також завітали представники інших країн та політики. Зокрема, ЛГБТ підтримала посол Британії Джудіт Гоф. 

Водночас, близько 300 противників Маршу зібралися, аби зупинити ходу. Представники націоналістичних груп очікували учасників ходи поблизу червоного корпусу Університету імені Тараса Шевченка, однак ЛГБТ-марш змінив маршрут. 

Ще до початку заходу між ЛГБТ та противниками Маршу почалась штовханина. Другі відібрали у учасників Маршу прапори та почали нищити їх. За декілька хвилин поліції владося заспокоїти нападників. 

У поліції запевнили, що готові до сутичок під час Маршу. Нагадаємо, напередодні противники ЛГБТ надіслали погрози із закликом не проводити Марш.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ